GDPR

Behandling av personuppgifter

VBRI Sverige AB ska vidta alla rimliga åtgärder för att säkerställa att skyddet för den personliga integriteten är starkt inom företaget när leverantörer och entreprenörer anlitas. Med personuppgifter menas namn, adress, telefonnummer, e-postadress, personnummer och/eller annan information som kan härledas till en enskild levande individ – även om kedjan kan vara lång.

De principer vi arbetar efter är att:

  • Uppgifterna ska behandlas på ett lagligt, korrekt och öppet sätt
  • Uppgifterna ska enbart insamlas för särskilda, uttryckligt angivna och berättigade ändamål
  • Enbart uppgifter som är relevanta och nödvändiga för ändamålet samlas in
  • Uppgifterna ska vara korrekta och uppdaterade
  • Uppgifterna ska enbart förvaras så länge som är nödvändigt för ändamålet eller som krävs enligt lag, eller annat berättigat ändamål
  • Behandling av uppgifterna får enbart göras om det kan säkerställas att behandlingen sker på ett säkert sätt
  • Personuppgiftsansvarige ska ansvara för och kunna redogöra för att ovanstående punkter efterlevs

Behandling av personuppgifter innefattar varje åtgärd av hantering – exempelvis insamlande, redigering, arkivering, överföring, lagring.

Vilka personuppgifter behandlar vi och för vilket syfte?

Vi behandlar personuppgifter när du deltar i event som vi anordnar med samarbetspartners eller när du ber att få registrera dig som mottagare av vårt informationsbrev eller andra utskick.

Det kan även förekomma att vi blir delgivna dina personuppgifter via din kontaktperson hos oss eller din egen arbetsgivare. De personuppgifter som vi samlar in kan till exempel omfatta namn, telefonnummer, e-post, befattning, universitet/institut eller om du är respondent på någon kundundersökning.

Som anställd hos VBRI Sverige AB hanterar vi personuppgifter för att kunna uppfylla ingånget anställningsavtal.

Vi kan använda dina personuppgifter för följande ändamål:

  • förfrågningar
  • för att kommunicera och hålla dig uppdaterad när du har skapat en anmälan
  • för att skicka information till dig

Vi sparar dina uppgifter enbart så länge som det krävs för att uppfylla ovanstående ändamål eller så länge som vi enligt lag är skyldiga att göra detta. Därefter raderas dina personuppgifter.

Vem har tillgång till personuppgifterna och vart vidarebefordras de?

Dina uppgifter kan hanteras av tredje part för att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster till dig. Tredje part kan exempelvis vara bolag som är involverade i eventplanering.

De leverantörer inom EU som får del av dina personuppgifter för vår räkning ska ha undertecknat ett personuppgiftsbiträdesavtal som garanterar att de följer lagkrav och instruktioner tillhandahållna av VBRI Sverige AB om hur uppgifterna ska hanteras.

Vi varken vidarebefordrar, säljer eller byter dina personuppgifter för marknadsföringsändamål till tredje part.

VBRI Sverige AB kan även komma att lämna ut dina personuppgifter till tredje part, såsom exempelvis till polis eller annan myndighet, i samband med utredning av brott eller om VBRI Sverige AB på annat sätt är skyldigt att lämna ut uppgifterna enligt lagstadgade krav eller myndighetsbeslut.

Hur lagras och skyddas dina personuppgifter?

Dina personuppgifter sparas i vårt affärssystem och rensas regelbundet från inaktuella uppgifter eller uppgifter som inte längre behövs för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig som kund. De uppgifter som vi samlar in om dig lagras i Sverige.

VBRI Sverige AB har vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda personuppgifter från förlust, manipulation och obehörig åtkomst. För att uppnå ett fullgott integritetsskydd är det viktigt att kontinuerligt arbeta med frågor som medvetenhet, utbildning och organisation.

Dina rättigheter

Som registrerad hos VBRI Sverige AB har du rätt att:

  • begära information om de register med personuppgifter VBRI Sverige AB har om dig
  • begära information om hur VBRI Sverige AB behandlar och skyddar dina personuppgifter samt syftet med och laglig grund för insamlingen
  • begära rättelse eller radering av dina personuppgifter (såvida det inte finns lagstadgat krav på lagring av personuppgifterna, såsom exempelvis bokföringsregler, eller annat legitimt skäl för lagring)
  • lämna in klagomål till Datainspektionen och begära hjälp med rättslig prövning

Vem kontaktar du vid frågor och vem är personuppgiftsansvarig?

För frågor kring exempelvis behandling av dina personuppgifter, korrigering eller klagomål kan du vända dig till:

E-post: contact@vbri.se

Postadress: Teknikringen 4 A, 583 30  Linköping

Märk kuvertet med ”Fråga ” VBRI Sverige AB med organisationsnummer 556988-3787 är personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter. Om du anser att vi har behandlat dina personuppgifter felaktigt kan du även vända dig till Tillsynsmyndigheten Datainspektionen (se deras hemsida).